В Україні зникне 8 березня та 1 травня

27 Січня 2017 21:18
e5d57507ddbb4495Український інститут національної пам’яті підготував проект закону, згідно з яким будуть декомунізовані державні свята. Про це заявив голова інституту Володимир В’ятрович. “Волинь Рідна”  дізналася про це  від “Волинської правди”, яка посилається на «Апостороф».
В`ятрович розповів: «Ми розробили проект закону про державні свята в Україні. Найближчим часом виставлятимемо це питання на громадське обговорення. Головним завданням у цьому напрямку буде, дійсно, упорядкування цих свят, тому що у нас календар наповнений якимись новими українськими національними святами, а старі радянські свята все одно залишаються». Він висловив упевненість, що ініціативу підтримає Верховна Рада 2017 року.

«Нам потрібно скасувати 1 травня. Також поступово і точно треба переводити акцент з 9 травня на 8 травня. Не варто робити державним і святковим днем 8 березня», – наголосив В`ятрович.

На думку історика, на державному рівні повинні відзначати тільки свята, присвячені «переломним, надзвичайно важливим для України як держави події». Він пояснює: «День незалежності, День Конституції, а не якісь свята, які дісталися нам у спадок від радянського минулого».

Джерело: pravda.lutsk.ua