Важкопоранений волинський боєць вишиває ікони і допомагає побратимам на Сході

27 Лютого 2017 11:59

Колишній боєць 51-ї бригади Андрій Слюсарчук, який не може заснути, ночами вишиває ікони, інформує “Волинь Рідна”.

Про нього вперше написала на своїй сторінці у «Фейсбуці» в травні 2015 року волонтер Ковельського центру допомоги 51-ї ОМБР Людмила Савіна.

25 серпня 2014 року на передовій під Мар’янівкою Донецької області менш ніж за 10 метрів від бійця впала міна – “накрило” хвилею вибуху та “відкинуло” далеко в кущі. Після такої травми він лікується у шпиталях та клініках. Нестерпні, жахливі головні болі; жахливі видіння зруйнували здоровий сон. Заснути він міг тільки під крапельницею. А щоб якось відволіктись від тяжких думок, почав вишивати бісером ікони.

“Особисте знайомство з Андрієм відбулось в грудні 2014-го на проекті “Зігрій душу!”. Це – неймовірна людина! Добрий, щирий, веселий, незважаючи на нестерпні болі він жартував та розповідав цікаві історії!» – написала тоді Людмила Савіна.

За її словами, на момент знайомства Андрій сильно затинався (наслідки пережитого), через різкі болі у спині дуже кульгав на праву ногу.

“Завдяки лікарям Київської обласної лікарні та клініки “Національний науковий центр радіаційної медицини”, золотим волонтеркам Alla Bogoslovskaya Oksana Syvak , Оксана, а також команді реабілітологів проекту “Зігрій душу!” Antonij Melnik, Olena Tarasiuk (і інші золоті серця) та матуальній терапії сьогодні Андрій вимовляє фразу “МОСКАЛЯКУ НА ГІЛЛЯКУ!” без жодного запину та менше кульгає”, – розповіла Людмила Савіна.

І ось її нове повідомлення: «Напередодні Великого посту, у Прощену неділю, відвідала сім’ю важкопораненого Героя Слюсарчука Андрія, нашого легендарного волинського вишивальника. Самого Андрія вдома не було – поїхав на чергову реабілітацію в санаторій “Одеса” (м. Одеса), адже стан здоров’я чоловіка дедалі гірший… Дякувати Богу, санаторні процедури дають свою користь, і болі хоч трохи вщухли!»

Волонтерка додала: Андрій не покидає свою “рятівну” справу і уже назбирав цілу колекцію вишитих робіт у батьківській хаті!
«У КОЖНУ РОБОТУ АНДРІЙ ВКЛАДАЄ ДУШУ! КОЖНА ІКОНА ВИПРОМІНЮЄ ДОБРО ТА НІБИ ОБІЙМАЄ ТЕПЛОМ!» – наголошує Людмила Савіна і закликає купувати його витвори.

«Купуючи у Андрія роботи, ви допомагаєте не лише йому на лікування та проживання, а й висловлюєте цим свою вдячність за мирне небо… А частину з зароблених коштів він обов’язково передає побратимам на Схід, які й досі воюють а нашу свободу… Андрій продає роботи майже по собівартості, адже (як він каже) гроші у справі не головне – головне, щоб його роботи приносили користь та оберігали своїх власників!» – пише волонтерка.

А насамкінець додає: «2017 рік … він досі не може спати ночами… зараз додалися ще й несперпні болі у спині, що не заважають вільно рухатись».

Усі фото – facebook.com

Джерело: vo.ridna.ua