Як вчаться вчителі

5 Грудня 2016 15:26
bug.org.ua

bug.org.ua

Нещодавно на базі ЗОШ №2 (директор Кобиш А.А.) та гімназії (директор Шиян Л.В.) відбувся обласний семінар учителів української мови і літератури «Особистісно зорієнтоване навчання на уроках української мови і літератури» за участю Сови О.О., методиста української мови та літератури відділу гуманітарних дисциплін Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, та учителів-словесників Волині. Це одне із проблемних питань, над яким працюють названі навчальні заклади. Про це повідомило інтернет-видання “Буг”.

Із вітальним словом до учасників семінару звернулася Лакиш О.О., заступник начальника управління освіти. Сова О.О. наголосила на важливості цієї технології та основних завданнях особистісно зорієнтованого навчання на уроках української мови і літератури.

Нестерук Л.Р., методист Нововолинського міського методичного кабінету, нагадала присутнім про основні етапи особистісно зорієнтованих уроків української мови та літератури, зазначила, що активними співтворцями навчально-виховного процесу є учні, які спільно із учителями визначають мету діяльності, засоби діяльності та результати навчання.

Директори ЗОШ №2 Кобиш А.А. та гімназії Шиян Л.В. змістовно й цікаво презентували роботу своїх закладів.

Увазі присутніх було запропоновано:

· Урок-інтелектуальний турнір «Давня українська література» (9-Б клас, учитель ЗОШ №2 Островська А.Л.);
· Урок розвитку мовлення. Ділові папери. Лист рідним, друзям (5-Б клас, учитель ЗОШ №2 Кобець А.Б.);
· Майстер-класи «Спілкування як засіб пізнання» (учитель гімназії Степанюк М.І.), «Актуалізація суб’єктного досвіду учнів як передумова розвитку аксіологічної сфери» (учитель гімназії Гапонюк С.М.).

Незабутнє враження на учасників семінару справили постановка п’єси-феєрії «Про що шепочуться сніжинки» за сценарієм старшокласників ЗОШ №2 та літературно-мистецька стежина «Доленосна дорога України», яку підготували учні та педагоги гімназії.

Підсумовуючи,  учителі-словесники області подякували організаторам і своїм нововолинським колегам за проведені уроки та заходи, гостинну й теплу атмосферу