Згуртувати суспільство може лише ідея україноцентризму

10 Березня 2017 14:22

 

vo.ridna.ua

Голова Волинської обласної організації Громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна» Микола Іванюк взяв участь у роботі Громадського форуму «Національна стратегія «План дій для України». Інформує «Волинь Рідна».

Учасники громадського форуму «Національна стратегія «План дій для України» закликають представників експертного середовища і громадськість долучитися до розробки документа, який об’єднає країну і стане «дорожньою картою» її розвитку. «Ми хочемо об’єднати країну навколо ідеології, довкола цінностей, довкола української мрії», – наголосив перед початком форуму голова Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко.

За його словами, під час нинішнього форуму його учасники – професори, викладачі, представники місцевого самоврядування, бізнесу, творчої інтелігенції – презентують своє бачення майбутньої національної стратегії. Після цього розпочнеться обговорення пропозицій по регіонах.

vo.ridna.ua

За словами Миколи Іванюка, наступним етапом роботи форуму буде обговорення стратегії в кожній області, зокрема, і у Волинській. За участю фахівців з кожної сфер будуть сформульовані конкретні пропозиції, які будуть внесені в кінцевий документ, що має бути готовий до Дня Незалежності.

У резолюції форму наголошено, що згуртувати суспільство може лише ідея україноцентризму, гасло якого – «Людина та Україна – понад усе!» Учасники форуму переконані, що майбутнє – за цінностями «українського світу» та єврореалізму, а не «руского міра» та «єврокомунізму».

Джерело: vo.ridna.ua