Чи буде карантин на Волині?

12 Січня 2017 22:06
data:image/jpeg

data:image/jpeg

У 13 областях України інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги. Зокрема, найвищий показник захворюваності зареєстровано у Волинській області.

Центр грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» подає аналіз захворюваності на грип та ГРВІ в Україні за період з 2 по 8 січня 2017 року, інформує МОЗ.

Минулого тижня на грип та ГРВІ захворіло 250 227 осіб, із них 52,6 % – діти віком до 17 років. Показник захворюваності населення України на грип та ГРВІ на 32,2 % менший від попереднього тижня. Спостерігається закономірна тенденція до зменшення захворюваності на першому тижні року. Це пов’язано з новорічними святами та канікулами у навчально-виховних закладах, проте може не відображати реальну картину, оскільки майже усі залишається вдома і можуть не звертатися по медичну допомогу.

За період 2–8 січня госпіталізована 12 241 особа (4,9% від захворілих), із них 65,9 % – діти віком до 17 років.

За цей час зареєстровано 6 летальних випадків від грипу: по одному – у Черкаській та Донецькій областях, по два випадки в Запорізькій і Львівській.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано у Волинській, найменший – у Луганській областях. На звітному тижні темп приросту серед дорослих і дітей до 17 років зменшився на 23,7 % та 38,4 % відповідно.

У 13 областях України інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги.

У структурі виявлених респіраторних вірусів методом імунофлюоресцентної мікроскопії віруси розподілені майже в рівних пропорціях: віруси грипу типу А (26%), парагрипу (27%), РС-віруси (29%), аденовіруси (18%).

Протягом звітного тижня в 14 областях (Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Черкаській) при лабораторних дослідженнях зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип визначено РНК вірусів грипу. У цьому епідсезоні серед позитивних знахідок домінує штам вірусу грипу типу А(H3)сезонний, що визначений у 77,7 % зразків.

Обмежувальні заходи у навчальних закладах проводяться за рекомендацією фахівців лабораторних центрів та на виконання розпоряджень органів місцевого самоврядування.