Лікарню у віддаленому селі не закриють

13 Січня 2017 21:28
Фото: volynpost.com

Фото: volynpost.com

Від початку нового року мешканці населених пунктів, які належать до Ветлівської сільської ради, оббивали пороги різних кабінетів з вимогою не закривати терапевтичне відділення райлікарні у селі.

“Волинь Рідна” дізналася від газети “День”, що після чергового приїзду півсотні ветлівчан до голови Любешівської райдержадміністрації Олега Куха і чотиригодинної розмови, як повідомила ветлівський сільський голова Любов Павлік, очільник району за погодження з головою ОДА повідомив: терапевтичне відділення у Ветлах знову почне діяти з 1 лютого. Щоправда, залишають лише 5 ліжок цілодобового перебування пацієнтів, а не 15, як було раніше, але і це вже порятунок. Ветли від райцентру — за 50 кілометрів. Наразі ці стаціонарні ліжка утримуватимуть на умовах співфінансування. Сільська рада, каже Любов Павлік, на це погоджується. Кошти вишукуватимуть з різних джерел. Влада ж тимчасом вирішуватиме питання, щоб у Ветлах відкрити пункт екстреної медичної допомоги, тобто тут мала б чергувати «швидка».

Волинян обурює те, що дільничні лікарні діють в інших областях України, їх не закривають. А наша область стала жертвою чиновницької запопадливості. Закривати дільничні лікарні почали ще у 2011 році, хоча ніхто тоді і не ставив перед владцями такої вимоги. А страждають же люди.