У селі Маковичі відкрили новий садок

17 Січня 2017 17:39
voladm.gov.ua

voladm.gov.ua

Днями відбулося урочисте відкриття відремонтованого дошкільного навчального закладу в селі Маковичі Турійського району. Серед запрошених гостей – заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, про це “Волинь Рідна” дізналася на офіційному сайті Волинської облдержадміністрації.
Зокрема, приміщення дитячого садочку було збудовано ще у 1980-ті роки. У 1997 році його діяльність припинили через низку  об’єктивних причин. Згодом, у 2006 році, у приміщенні сільської ради відновили роботу дошкільного навчального закладу в режимі короткотривалого перебування дітей для організації підготовки дітей старшого дошкільного віку до навчання в школі. Це не вирішило проблеми сільської громади, до якої належить 4 населених пункти, проживає більш як 800 жителів, близько 50 з яких – діти віком від 3 до 6 років.  Відтак, для забезпечення рівного доступу до високоякісної дошкільної освіти вирішено у приміщенні сільської ради облаштувати повноцінний дошкільний заклад.

Тому у 2016 році здійснили відповідну реконструкцію: добудували харчоблок, пральню, котельню, придбали дитячі меблі, постільну білизну, холодильне та технологічне обладнання, кухонний та столовий посуд, іграшки, навчальні посібники тощо. Загалом освоєно 1,850 млн грн.

23 вихованця дошкільного закладу отримали новий сучасний дитячий садок.