У півфіналі “Євробачення-2017” лідирує Тетяна Решетняк

5 Лютого 2017 12:57

Вчора, 4 лютого, відбувся перший півфінал національного відбору на Євробачення-2017 від України.

Про це “Волинь Рідна” дізналася від unian.ua.

Під час першого півфіналу нацвідбору на Євробачення 2017 від України виступали вісім конкурсантів, імена яких визначилися за результатами жеребкування, що відбулося 20 січня: СКАЙ, Рома Веремейчик і група LUMIERE, Monochromea, Laliko, Сальто Назад, MamaRika, TAYANNA та Арсен Мірзоян.

За результатами голосування журі, у складі якого Джамала, Костянтин Меладзе та Андрій Данилко, а також глядацького голосування, до фіналу увійшли співачка Тетяна Решетняк, яка виступає під сценічним псевдонімом TAYANNA і група Сальто Назад. Решетняк отримала максимальний бал від глядачів, в той час як група Сальто Назад отримала 8 балів від членів журі.

 

images.unian.net

Національний відбір на Євробачення проходитиме з трьома півфіналами. Перший відбувся 4 лютого, а решту – 11 і 18 лютого. У кожному з півфіналів виступлять вісім виконавців. Ім’я артиста, який представить Україну на пісенному конкурсі, визначиться в фіналі – 25 лютого.

Раніше Костянтин Меладзе повідомив, що серед претендентів на перемогу в фіналі нацвідбору багато талановитих виконавців, які можуть гідно представити Україну на пісенному конкурсі в цьому році. «Наша мета – вибрати найталановитішого, найбільш психологічно налаштованого артиста, з гарною, найкращою піснею. Спрогнозувати, хто з цих виконавців пройде в фінал мені дуже складно і я абсолютно щиро можу сказати, що сили дуже рівні», – заявив Меладзе за лаштунками першого півфіналу нацвідбору на Євробачення 2017.

62-й конкурс пісні Євробачення пройде в Києві завдяки перемозі Джамали на пісенному конкурсі 2016 року, що відбувся у Стокгольмі, Швеція. Півфінали Євробачення 2017 пройдуть 9 травня і 11 травня, а фінал конкурсу відбудеться 13 травня 2017 року. Україна прийме конкурс вже вдруге.