Гройсман продав Україну за 600 мільйонів євро

10 Лютого 2017 20:44

Євросоюз вирішив надати Україні другий транш макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро, оскільки уряд вніс до Верховної Ради законопроект про скасування заборони на експорт лісу-кругляка.

Про це повідомив Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер за результатами зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом у п’ятницю, 10 лютого,  у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“У зв’язку з тим, що уряд України подав до парламенту законопроект щодо заборони експорту деревини (про скасування заборони на експорт лісу-кругляка – ред.), ми вирішили виділити 600 млн євро, які очікує Україна. Це буде зроблено упродовж наступних кількох тижнів”, – заявив президент Єврокомісії.

Він наголосив, що українці, упроваджуючи амбітні реформи, повинні отримувати переваги від ЄС.

У свою чергу Гройсман зауважив, що транш від ЄС позитивно вплине на макрофінансову стабільність в Україні.

“Пан президент Єврокомісії ухвалив рішення про те, щоб виділити Україні в найближчі декілька тижнів макрофінансову підтримку у розмірі 600 млн євро, а це понад 18 млрд грн. Для нас це надзвичайно відчутна підтримка в таких непростих умовах”, – сказав Гройсман.

Він запевнив, що кошти будуть спрямовані у державний бюджет і це позитивно вплине на макроекономічну стабільність країни.

Гройсман також зазначив, що сьогоднішні переговори з президентом Європейської комісії вважає успішними та ефективними.