Тепер військові можуть розірвати контракт

4 Січня 2017 15:20

34536546Президент Петро Порошенко підписав закон щодо удосконалення порядку проходження військової служби.

Про це пише сайт Президента України.

Документ дозволить військовослужбовцям, які проходять службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням продовжити її за новим контрактом або звільнитися.

“Це дає можливість завершити контракт з тими, хто вирішив повернутися додому, але водночас – ні на йоту не знизити боєздатність і боєготовність частин і підрозділів, насамперед розташованих у зоні проведення АТО, бойових операцій із захисту нашої держави”, – заявив Порошенко.

“Тим громадянам, які уклали фактично безстроковий контракт під час особливого періоду, ми даємо можливість відновити справедливість і дозволяємо командирам забезпечити їх звільнення”, – додав він.

Заміну особового складу здійснюватимуть поетапно, сказав президент.

Право на звільнення набувають військовослужбовці, які проходять службу за контрактом, дію якого продовжили понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації та які служили не менш як 18 місяців з дати його продовження.

Також звільнитися мають право військові, котрі уклали контракт на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та служили не менш ніж 24 місяці військової служби за контрактом.

Укладання контрактів йде відповідно графіку, заявив глава держави.

“Ми стрімко наближаємося до 70-ти тисяч і це свідчить про дуже високий рівень патріотизму і готовності зі зброєю в руках захищати Україну”, – наголосив президент.

Раніше Петро Порошенко заявляв, що зупинив мобілізацію, і “нікого в шию не женуть”.
В Україні завершилась 6-та хвиля мобілізації. В зоні АТО залишилися винятково контрактники.