Мова визначає ідентичність нації

5 Лютого 2017 13:49

dtschool-matios.ucoz.ua

Pew Research Center (американська недержавна компанія, що досліджує соціальні питання, громадську думку, демографічні тенденції в США і в усьому світі) провів дослідження в 14 країнах, аби вивчити, з чим місцеве населення пов’язує національну ідентичність. Його результати цілком прогнозовані, інформує Zbruc.eu

Серед атрибутів, включених до опитування Pew Research Center, мова сприймається якнайбільш визначальним чинником національної ідентичності.

Більшість респондентів у кожній із досліджуваних країн вказують, що для того, щоб вважатися справжнім представником нації, дуже важливо розмовляти рідною мовою.

zbruc.eu

Приблизно вісім з десяти або й більше голландців, британців, угорців та німців вважають вміти розмовляти мовою їх країни дуже важливою для національної ідентичності. Найменше пов’язують мову та національну ідентичність канадці та італійці, але, тим не менше, приблизно шість з десяти представників цих країн вважають, що існує сильна залежність між цими поняттями.

Крос-національне опитування Pew Research Center було проведене  в 14 країнах серед 14514 респондентів з 4 квітня по 29 травня 2016 року.

 

Джерело: zbruc.eu