Волинь очікує другу хвилю грипу

9 Лютого 2017 10:18

Фото: data:image/jpeg

За останній тиждень волинські медики констатують зменшення кількості хворих на грип і гострі респіраторні інфекції. Показники захворюваності нижчі за так званий епідемічний поріг на 2,5%.

Про це пише ВРД НСТКУ.

Зменшується і кількість госпіталізованих із важкими формами цієї недуги. Однак багаторічні спостереження показують, що час профілактичних заходів не минув: кінець зими – початок весни — пора, коли, зазвичай, починається друга хвиля епідемії. Тому лікарі закликають уважно ставитися до свого здоров’я.

Продовжує виконувачка обов’язків директора обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України Наталія Янко:

–  Проведено лабораторні обстеження більш як 50 зразків матеріалів від хворих на важкі форми, котрі передбачені наказом Міністерства охорони здоров’я, і практично у всіх зразках підтверджена прогнозована нами циркуляція грипу під назвою “Гонконг”. Незважаючи на те, що йде спад захворюваності на грип, все ж актуальними є щеплення, оскільки це – найефетивніші заходи профілактики і унеможливлення захворюваності на важкі форми. І всі заходи, які проводились, будуть проводитися до кінця епідеміологічного сезону, – запевнила Наталія Янко.

Джерело: voltv.com.ua