Поширити інформацію у «Фейсбуці», якщо ти не заходив на сторінку, уже не зможеш

17 Лютого 2017 14:52

lb.ua

Такі зміни проанонсував засновник соціальної мережі Марк Цукерберг, інформує “Волинь Рідна”.

У зверненні до користувачів він висловив стурбованість, що сенсаційні і прості повідомлення поширюються швидше за інші. «У гіршому випадку, відбувається спрощення важливих тем і їх гіперболізація до крайнощів», – поскаржився засновник соцмережі.

Щоб обмежити поширення кричущих заголовків, фейкових новин, «Фейсбук» вводить алгоритми з обліку, чи читав користувач статтю за посиланням, перш ніж нею поділитися. Ця обставина впливає на показ таких матеріалів в стрічці новин користувачів.

Крім того, засновник мережі зазначив, що «Фейсбук» розробив штучний інтелект, який повинен розпізнавати заборонений контент. Ця технологія почне частково застосовуватися вже у 2017 році.

Уже найближчим часом Марк Цукерберг має намір змінити «Фейсбук»: перейти від формату соцмережі для друзів і сім’ї до розвитку глобальної соціальної інфраструктури.

«У такі часи, як зараз, найважливіше, що ми в «Фейсбук» можемо зробити – це створити соціальну інфраструктуру, щоб дати людям можливість вибудувати глобальне співтовариство, яке працює для всіх нас», – наголосив Цукерберг.

Він визначив п’ять основних напрямів: розвиток взаємної підтримки, забезпечення безпеки, інформованості, громадянської активності та залучення представників різних культур і поглядів.

Джерело: vo.ridna.ua