Степан Бандера передбачив путінську агресію

7 Лютого 2017 09:50

upload.wikimedia.org

 Про Бандеру зараз багато говорять, але, на жаль, мало читають. Зрозуміло ж – часу обмаль, а інформації навколо нас все більше і більше. А між тим в статтях Степана Бандери ми можемо знайти доволі вірні прогнози подій останніх двох десятиріч: розпад СРСР, «перебудова», відродження російського імперіалізму та тіні можливої війни, пишуть texty.org.ua

Бандера про путінську агресію

Причина агресивної політики Росії щодо України полягає не в якомусь специфічному ворожому керівникові (чи то Путін, чи то Петро І), а в самій сутності цієї держави, адже «Росія є тільки одна — імперіялістична, і так буде доти, доки російський імперіялізм не буде дощенту розторощений, а російський народ не вилікується з нього через пізнання, що його імперіялізм приносить йому самому найбільше лиха — жертв, терпінь і падіння» (Третя світова війна і визвольна боротьба)

Поки що, здається до вилікування російського народу так само далеко, як і до вилікування вітчизняних ідеалістів, які вперто твердять про «братній народ». Що ж, Каїн та Авель теж були братами…

Бандера прозорливо передбачає вразливе становище України після здобуття формальної незалежності. Бо, з одного боку, на Україну тиснутиме «послідовне, щораз сильніше, тотальне пов’язування народного господарства України з московським, поставлення такого принципу в основу цілої совєтської господарської системи. Вона керується не економічними, а більш політичними раціями, щоб з часом відділення України від Росії було з економічного боку неможливе, чи дуже трудне, щоб господарство України завмирало автоматично, коли Москва спинить кровообіг у відповідних артеріях, чи коли б вони були перервані відділенням України від Москви» (Українська національна революція, а не тільки протирежимний резистанс)

З іншого боку, політична ситуація на теренах колишнього СРСР не сприятиме міцному становищу України: «Коли б, наприклад, Україна державне відірвалась від російської імперії, а Казахстан чи нації Кавказу залишились в складі цієї імперії, то це було б рівнозначним з тим, що суревенність української нації і держави перебуває у величезній небезпеці від московського імперіалізму». (Фронт поневолених націй).

Тож Бандера застерігає від самогубного заспокоєння та марного сподівання на добросусідські відносини. «Росія, із своїм глибоко вкоріненим, а в сучасну добу найбільш розпаленим загарбницьким імперіялізмом у кожній ситуації, у кожному стані, всіми силами, з усією запеклістю буде кидатися на Україну, щоб утримати її в складі своєї імперії чи наново поневолити. Як визволення, так і оборона самостійности України може в основі спиратися тільки на власні українські сили, на власну боротьбу і постійну готовість до самооборони». (Слово до українських націоналістів-революціонерів за кордоном).

Розрахунок на власні сили підкреслюється недаремно, а з огляду на хибну політику Заходу, в якій Бандера пророче – знов таки, пророче! – вбачає одну з причин посилення російського імперіалізму.

Джерело: texty.org.ua