Живіть із часничком

3 Січня 2017 21:02
Фото: data:image/jpeg

Фото: data:image/jpeg

Нині медики нас запевняють, що епідемії грипу – нема. Але кожного ранку, коли їду на роботу, в транспорті то з одного боку, то з другого на весь салон “пахнить” часник. Ми  не віримо нашим медикам, але впевнені в порадах бабусі. Впродовж віків люди  переконані, що саме часник, який без проблем оберігав їх від нечесті, зможе впоратися з мікробами 21  століття.

“Волинь Рідна”  спробувала зібрати найцікавіші факти про часник з усього інтернету. Ви дізнаєтеся про те, чого ще не знали. Починаємо наш список цікавих фактів:

1. Часник — дуже корисна рослина. Вона є природним засобом проти різних інфекцій. Одне з корисних властивостей часнику — розрідження крові, внаслідок чого зміцнюється імунна система людини, тобто він є натуральним антибіотиком.

2. Унікальний запах часнику надають сірчисті речовини, які містяться в ньому у великій кількості. Перевіреним способом позбутися запаху часнику з рота є пожувати корінець петрушки або  посмакувати корицею.
3. Часник є найстарішою культивованою рослиною у світі. У їжу його почали вживати близько шести тисяч років тому. Територією, де споживають найбільшу кількість часнику, визнана Південна Азія, а країною, де часник люблять найменше, визнана Японія, де часник переважно використовується тільки  з лікувальною метою.
4. Десять грам свіжого часнику містять близько 0,06 грама жиру і 2,97 грама вуглеводів.

5. На честь часнику було названо одне місто в США. Це місто називається Чикаго, що в перекладі з індіанської мови означає «дикий часник».
6. Також в місті Сан-Франциско в ресторані «Garlic» відвідувачам подають близько тонни часнику на місяць. У меню цього ресторану є безліч екзотичних страв. Однією з таких страв є морозиво з часником,  а в меню “Chateau deGarlic” є навіть “Часникове вино”. Їх девіз: “Ми приправляємо наш часник їжею!”

7. Якщо зубчик часнику покласти в ємність з крупою, це вбереже її від псування.

8. Згадки про лікувальні властивості часнику можна знайти в Біблії і Корані.

9. У медицині немає єдиної думки щодо протипоказань щодо вживання часнику, але достовірно відомо, що часник протипоказаний при захворюваннях жовчокам’яної хвороби, анемії, виразці шлунка і захворюваннях нирок.

Світлана МИШКА